Maso jen pro mlsné jazýčky
Jste milovníci zdravého životního stylu a hledáte to nejlepší maso? Tak už nemusíte, my ho našli za vás. Toto maso je také považováno za maso pro ty největší gurmány světa. Díky své libovosti a šťavnatosti si toto označení vážně zaslouží.
Toto maso je velice zdravé jen ve 100 g najdeme 27 g proteinů a pouze 2 g tuku a 68 mg cholesterolu.
Pštrosí maso je u nás celkem drahé. Proto většina lidí toto maso nekupuje. Je třeba se ale umět rozmazlovat a dopřát vašemu tělu kvalitní potravinu, což pštrosí maso zaručeně je. Takže proč si někdy nezpestřit nedělní oběd takovou lahůdkou?
Co pštrosí maso obsahuje
Toto maso je bohatým zdrojem minerálů a to hlavně zinku. Obsahuje velice důležité vitaminy a to skupiny B. Najdeme v něm velký podíl železa, selenu a také hořčíku. Díky svému nízkému podílu cholesterolu je maso vhodné pro ty, kteří si jeho hladinu musí hlídat.
Chuť a úprava
Jak jsme již řekli, toto maso není zrovna levnou záležitostí. Cena tohoto mase se pohybuje kolem 500 korun za jedno kilo.
Pokud máte obavy z jeho chuti, nejsou na místě. Maso je vynikající a jeho chuť se dá přirovnat k hovězímu, což každý jistě dobře zná. Pokud budeme hodnotit jeho vzhled, dá se svou barvou přirovnat ke zvěřině.
Jak si pštrosí maso nejlépe připravit? Nejvhodnějším způsobem je pečení. Pokud máte tu možnost si maso ugrilovat, neváhejte. Pro delší skladování není pštrosí maso moc vhodné. Má tendenci rychle vysychat. Doporučujeme tedy co nejrychleji spotřebovat, aby bylo maso co nejšťavnatější a nejchutnější.