Trend roku 2018: Každý třetí Čech si objednává jídlo domů

Jídlo zabalené v krabičce a dopravené do několika málo desítek minut – trend, na který si Češi rychle přivykli. Sází hlavně na rychlost, kvalitu a pohodlí.

Lidé si dobře uvědomují hodnotu svého času a namísto vaření si raději jednou za čas jídlo objednají. Jak vyplývá z několika průzkumů, každý třetí Čech si objednává jídlo domů, nebo do kanceláře. Kvalita rozvozů se také významně zvyšuje, i tak byste měli vědět, na co vše máte nárok.

Jídlo by mělo být vždy teplé

Kurýr by měl vždy dovézt jídlo, které je teplé a může se rovnou jíst. Žádné ohřívání v mikrovlnce, nebo troubě. Stává se to bohužel často, zejména u pizzy v papírovém boxu.

Rada: Vsaďte proto na osvědčené restaurace, u kterých si můžete být jistí kvalitou i správnou teplotou. Například v brně můžeme doporučit pizzu Brno Caruso připravenou z kvalitních italských surovin.

Tip: Nemáte zrovna chuť na pizzu? Nevadí, těstoviny Brno všech druhů budou perfektní alternativou v pravém italském stylu.

Porci chtějte stejnou, jako v restauraci

Někdy se může stát, že porce je menší, než v restauraci. Již od pohledu poznáte, že tak malou porci by si v restauraci nedovolili před vás postavit. Pokud nebudete s velikostí porce spokojeni a máte pocit, že jste byli ošizeni, kontaktujte rozvážkovou službu nebo restauraci a požadujte kompenzaci.

Tip: Víte, jak a kdy vznikla pravá italská pizza? Přečtěte si článek: Pravá italská pizza nyní v Brně.

O zpoždění by vás měli informovat

Samozřejmě se může stát, že s ohledem na okolnosti přijde jídlo později, to lze omluvit. V ideálním případě by vás měla rozvozová služba nebo restaurace informovat o zpoždění, sdělit nový čas a omluvit se za chybu. I v případě zpoždění ale platí, že máte nárok na teplé a kvalitní jídlo.