Ryby jsou nedílnou součástí zdravého stravování
Vymýšlení každodenního jídelníčku je pro většinu žen (ale také samozřejmě i mužů) naprostým oříškem, který nejde mnohdy jen tak lehce rozlousknout. Horší to pak je tehdy, pokud žijete zdravým životním stylem a nechcete stále opakovat stejná jídla každý den. Hledáte proto zdravé alternativy, a tak přecházíte například k radám a tipům od odborníků. Vždy se totiž prvně musíte snažit, aby se jednalo o vyváženou stravu plnou vitaminů a potřebných tělu prospěšných látek, které musíte do vašeho těla daný den dát. Mnohdy si počítáte sacharidy, bílkoviny i vitaminy, kterých jste snědli za den a řídíte se podle toho. Pakliže stále nemůžete přijít na to, jak do vašeho těla dostat dostatek bílkovin, aniž byste museli jíst stále klasické kuřecí nebo třeba vepřové maso, zkuste to s rybami. Rybí maso sice není zrovna oblíbené, ale přesto je velmi potřebnou potravinou, kterou bychom měli do těla dávat alespoň dvakrát do týdne. Je to podobné jako s luštěninami – mnoho potřebných látek, ale tak málo se jí! Škoda – tělo by jen děkovalo.
Jaké druhy jsou nejlepší a co v sobě vlastně nesou?
Pakliže jste se tedy rozhodli zařadit rybu do vašeho týdenního jídelníčku, měli byste mít také na paměti, že nemusíte stále vařit pouze lososa. I když konkrétně losos je nejlepším druhem ryby, protože v sobě nese opravdu velkou hromadu bílkovin. Při hubnutí tedy zabráníte tomu, aby vám mizela svalová hmota. Zkuste to však taky třeba s tuňákovým rizotem – tuňák je nejlepším zdrojem omega-3 mastných kyselin, jež nám slouží především k tomu, aby se nám snižovalo množství tuků, které je obsaženo v naší krvi. Jestliže však toužíte po něčem klasičtějším a chcete si svůj pokrm ulovit, zkuste to například se pstruhem. Tuk, který obsahuje, je naprosto minimální, a tak se nemusíte bát, že by vám přidal do těla to, čeho se zkoušíte zbavit nebo co zrovna nechcete ve svém těle mít.