Výrobní mikrostřediska produkce kávy Quintino´s vznikla jako první na světě

S Quintino’s se pojí opravdu velmi neobyčejná káva. Mikrosřediska Quintino’s praží opravdu jen ta nejlepší a nejkvalitnější kávová zrna Arabica, tedy Premium Speciality Grade klasifikovaná podle stanov americké asociace Specialty Coffee Association of America, tedy SCAA, která jsou získávána vždy čerstvá od farmářů a dodavatelů z odlehlých hornatých oblastí Indonésie.

Na velké rozlehlé oblasti Indonéského souostroví, které činí více jak 5.000 km ve svojí délce se pěstuje prvotřídní káva a díky její rozmanitosti mají zdejší kávy z různých částí Indonésie svou jedinečnou chuť i charakter. V jednotlivých regionech se liší také období sklizně kávy až v rozmezí šesti měsíců.

Zde se soustřeďují na produkci čerstvých jednodruhových zrnkových káv, směsí káv Arabica a Robusta a dalších druhů káv nabízených pouze v limitovaných edicích. Je zde vždy zaručen jejich původ a existuje i dostatek informací jak o farmách, tak i o lidech, od kterých jsou získávána zelená kávová zrna. Záruka skutečnou vystopovatelnosti původu těchto káv je jasně daná.

Výhradním partnerem pražírny Quintino’s v celé Evropě je Qava coffee. Quntino’s praží nejvybranější kávová zrna v Indonésii. Ta jsou čerstvě dodávaná přímo od místních farmářů. Jediným cílem je vysoce nadprůměrné umocnění prožitku a nezapomenutelné každodenní chvíle se šálkem výborné kávy.

Quintino´s výrobní mikrostřediska vzniklá první na světě

Quintino´s svá vlastní výrobní mikrostřediska buduje na každé i té nejodlehlejší plantáži indonéského souostroví. Tím se vytváří úzké vazby spolupráce přímo s farmáři, kteří kávu pěstují. V těchto mikrostřediscích je vždy zelená káva pečlivě zpracována a zasílána ihned přímo do vlastní pražírny, kde je bezprostředně po přijmutí čerstvě pražena a balena ochranným systémem balení kávy Q-fresh.

Díky velmi úzké spolupráci mezi komunitami existuje neustálá zpětná vazba, dochází k prohlubování získaného know-how a ve výsledku také k neustálému zlepšování kvality kávy. To pak umožňuje zdejším farmářům pěstovat přesně takovou kávu, jakou preferují její oddaní milovníci po celém světě. V Quintino´s věří, že koncept Farmer Direct je nejlepším způsobem zpracování kávy a neustálé zlepšování kvality a čerstvosti kávy je přínosem opravdu pro všechny.